TIKRA Ūkis 

Unikalus TIKRA Ūkis – kiekvienos krautuvėlės viduje!
Čia pat galėsite išsispausti aukščiausios kokybės, natūralaus riešutų bei sėklų aliejaus, susimalti šviežios, aromatingos kavos, ar įsigyti vietoje gaminamų maistingųjų riešutų traškučių, kurie daromi naudojant riešutų išspaudas, gautas iš po aliejaus spaudimo procesų.
Krautuvėlėse veikiantis aliejaus presas spaudžia "gyvą", itin šviežią, šalto spaudimo, maistingą ir natūralų aliejų. Pasirinkite Jūsų mėgstamų riešutų ar sėklų rūšį ir gaukite patį natūraliausią aliejų, išraiškingo skonio bei kvapo aliejų. 

Nefiltruotas aliejus - sveikatos pliūpsnis ir dviguba nauda
Prieš vartojant Jūsų pasirinktą nefiltruotą aliejų – galite suplakti buteliuką, kad sukiltų dugne esančios nuosėdos. Vartojant aliejų su nuosėdomis Jūsų organizmas gauna itin daug vertingų ir maistingų medžiagų (ląstelienos). Taip pat jaučiamas sodresnis riešutų ar sėklų skonis.
Tą patį nefiltruotą aliejų – Jūs galite išsifiltruoti patys, natūraliu būdu. Senuose ūkiuose, naudojant tradicinius, senovinius metodus – aliejus yra pastatomas dviem (ar daugiau) dienom tam, kad nuosėdos nusėstų buteliuko dugne.
Kuo daugiau dienų aliejus yra nejudinamas – tuo nuosėdos labiau senka. Tokiu paprastu būdu – gaunate filtruotą aliejų, kurį galite arba persipilti į kitą tarą, arba naudoti iš to pačio buteliuko.
Filtruotas aliejus pasižymi švelnesniu skoniu ir yra tinkamas naudoti kosmetiniams tikslams, grožio procedūroms.
Pilstomi, aukščiausios kokybės alyvuogių aliejai iš Viduržemio jūros regionų.
TIKRA Ūkyje turime ir prancūziškų, itališkų, ispaniškų, graikiškų alyvuogių aliejų, kurie pasižymi autentiškais ir TIKRAIS skoniais.
Mes vaišiname! Užsukite, paragaukite ir išsirinkite labiausiai patikusį. Įsigydami aliejų galite pasirinkti norimą kiekį ir tarą. Aliejų galime įpilti ir į Jūsų atsineštą butelį.
Šviežūs, gardūs, o svarbiausia, TIKRI ir maistingųjų savybių kupini aliejai - kiekvieno pasirinkimui. 

Tenuta Sant‘Ilario 

Tenuta Sant’Ilario - italų gamintojų alyvuogių aliejai - mėgstantiems degustuoti ir atrasti naujas skonio spalvas bei kombinacijas. Meilė ir dėmesys kiekvienam alyvmedžiui, vaisiui ir gamybos procesui - šių gamintojų pagrindės vertybės, kuriančios produktams išskirtinę vertę.
Mažame Italijos kaimelyje, prie Adrijos jūros - auga kruopščiai prižiūrėti alyvmedžiai ir gaminamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus, paremtas giliomis italų aliejaus gaminimo tradicijomis. Alyvuogių ūkis įsikūręs Umbrijos regione, centrinėje Italijos dalyje tarp Toskanos ir Lacijaus regionų, vaizdingoje teritorijoje, kur kalnai žvelgia į jūrą. Tai nedidelis šeimos verslas, kuriame viskas gaminama su didele meile ir atsidavimu.
‘Tenuta Sant’Ilario’ alyvuogių giraitėse auga senos alyvmedžių rūšys: Leccino, Frantoio, Tortiglione, Carboncella ir kt. Visos alyvuogės yra surenkamos rankomis. Tam, kad išspausti aukščiausios kokybės aliejų - alyvuogės turi būti nepažeistos, todėl rinkimas yra itin kruopštus ir kantrybės reikalaujantis darbas.
Vėliau alyvuogės yra apdorojamos naudojant tradicinius metodus, šiuolaikinių technologijų pagalba - tokiu būdų išgaunamas tyriausias ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus. Tuomet aliejus yra filtruojamas ir išpilstomas.
‘Tenuta Sant’Ilario’ remiasi ilgametėmis aliejaus spaudimo technologijomis ir iki šių dienų laikosi griežtų taisyklių tam, kad sukurtų tobulą subtilaus skonio, kvapo ir kokybės sinergiją. 
Šių gamintojų aliejai puikiai praturtina visų patiekalų skonį. O, tarp plataus asortimento - kiekvienas atras sau tinkamiausią!

Martin de Prado

Martin de Prado - ispaniški, aukščiausios kokybės, prabangūs aliejai, kurie yra ne tik autentiško, tikro skonio, bet ir dėl savo itin plataus naudojimo spektro -  vertiname visame pasaulyje.
‘Martín de Prado’ yra šeimos pavadinimas, kuri yra įsitvirtunusi žemės ūkio srityje bei įsikūrusi Ispanijos vakaruose, visai šalia Portugalijos sienos.
Malūnas stovi įspūdingame Trujillo mieste, vos 2 valandos nuo Madrido. Ilgos ir šiltos žiemos, klimato sąlygos prisideda prie kokybiško aliejaus gamybos.
Kuomet ateina derliaus nuėmimo laikas, alyvuogės yra renkamos rankomis, rūpestingai sukraunamos ir išvežamos į malūną, Trujillo mieste.  Alyvuogės vežamos sekliuose konteineriuose, kad nesusitraiškytų ir nesusispaustų. Bet kokia žąla alyvuogėms gali sukelti oksidaciją ir fermentaciją, o šie, pakenktų skoniui.
Alyvuogių spaudimas prasideda tuoj pat po derliaus nuėmimo. Šis žingsnis yra bene svarbiausias gaminant ypač tyrą alyvuogių aliejų.
Vėliau šakos ir lapeliai yra išimami, o alyvuogės nuplaunamos po švariu, šaltu vandeniu tam, kad pašalinti bet kokius nešvarumus prieš siunčiant alyvuoges į malimą.
O, tuomet malūnas pakvimpa nuostabiausiais aromatais! 

Huilerie Vernoilaise 

Huilerie Vernoilaise - prancūziški aliejai ir pagardai. Skonių įvairovė bei dar nematyti, neragauti deriniai skirti tikriems gurmanams ir virtuvėje eksperimentuoti mėgstantiems kulinarams.
"Huilerie Vernoilaise” kompanija, kurią 1946 m. įkūrė Clément Lorieux, iki šių dienų yra išlikusi viena iš nedaugelio, gastronominių, maistinių aliejų gamintojų Loire slėnyje, Prancūzijoje. Aliejaus gamykla gamina ir platina tyrus riešutų aliejus, tokius kaip migdolų, lazdyno, pistacijų, makadamijų, graikinių riešutų. Šioje gamykloje taip pat gaminami ir sėklų aliejai, tokie kaip rapsų, saulėgrąžų, sezamų, kanapių bei moliūgų sėklių. 

"Huilerie Vernoilaise” kompanija kruopščiai atrenka žaliavą itin kokybiškų aliejų gamybai bei daugiausiai naudoja riešutus ir sėklas iš vietinių ir/arba Prancūzijos derlių. 


Kompanija veikia daugiau nei pusę amžiaus, todėl yra sukūrusi patikimą, beveik 3000 individualių vietos tiekėjų tinklą. Tiekėjai savo derlių dažniausiai nuima spalio mėnesį, tuomet riešutus bei sėklas džiovina, išlukštena ir pristato į gamyklą Sausio-Balandžio mėnesiais. 


Kompanijos meistriškumas grindžiamas tradiciniais gamybos metodais. Tam, kad išsaugotų originalius, tikrus skonius ir natūralius riešutų aromatus - "Huilerie Vernoilaise" meistrai sumala ir kepa vaisius autentiškose, didelėse keptuvėse, kurias naudoja jau nuo pat įsikūrimo pradžios. 

Tuomet aliejus supilamas į cisternas, paliekamas keletai dienų ir filtruojamas tam, kad pašalinti priemaišas. Galiausiai aliejus yra paruoštas pakavimui bei ženklinimui. 


Ilgamečiai gamybos metodai yra kompanijos kokybės ir sėkmės pagrindas.