

Balkšvojo gysločio sėklų luobelės – tai augalinės maistinės skaidulos. Žinomos ir vartojamos kaip šalinančios šlakus ir toksinus. Jose yra net apie 85 procentus skaidulų! Svarbi luobelių ypatybė – prebiotikai, tai medžiagos, gerinančios žarnyno mikroflorą (veikia kaip natūralus prebiotikas). Sveikos gyvensenos šalininkai ir žolininkai rekomenduoja sėklų luobeles dažniau įtraukti į kasdieninę mitybą. Balkšvąjį gyslotį ypatingai naudinga vartoti žmonėms, turintiems problemų su žarnynu, cholesteroliu ar tiesiog norintiems profilaktiškai išvalyti organizmą.
- Skaidulos
- detoksikacija
- prebiotikas
- super maistas
Vartojimas:
Norint išvalyti organizmą, tereikia vieną arbatinį šaukštelį luobelių užpilti stikline (200 ml) šilto vandens, tuomet išmaišyti ir palaukus minutę ar dvi – išgerti (tik ne vėliau nei už 5 min., nes greitu metu neišgėrus, susidarys tiršta želė). Luobelėms išbrinkus organizme, jos žarnynu keliauja tarsi šluota ir, slinkdamos žemyn, absorbuoja bei pašalina toksinus. Tokiu būdu valomas virškinimo traktas, reguliuojamas šalinimo procesas.
Taip pat rekomenduojame vartoti; gardinti salotas, įbarstyti į sausus pusryčius ar daržovių sveikuoliškus kokteilius, taip pat luobelės puikiai tinka gaminant įvairius desertus, duoną, bandeles, blynus bei kitus kepinius.
Maistinė vertė (100 g) - 758 kJ/189 kcal: riebalų 0.6 g (iš jų sočiųjų 0.1 g, mononesočiųjų 0.2 g, polinesočiųjų 0.2 g), angliavandenių 0.1 g (iš jų cukrų 0.1 g), skaidulinių medžiagų 88.5 g, baltymų 1.5 g, natrio - pėdsakai.
Kiekis : 100g