

Poskonis: kakavos, dūmo, kedro riešutų
Požymiai: ryškus skonis, itin žemu rūgštingumas ir dūmo prieskonis
Regionas: Pietų Indija, Vakarų Ghata
Apdorojimas: (angl. monsooned) musoninis
Pupelių rūšis: Arabica ( Kent, Catimor,)
Derliaus rinkimo laikotarpis: spalis- vasaris
India Monsooned Malabar kava yra unikalių savybių: neįprastai šviesesnė pupelių spalva, apvalesnė forma ir didesnės, pastebimai lengvesnės pupelės. Visa tai dėl ypatingo kavos ,,musoninio”apdirbimo. Po derliaus nurinkimo, pupelės džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Pupelės išskirstomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios. Tuomet, kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10- 15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės sugeria drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą. Dgustuojant šią kavą gali susidaryti įspūdis, jog kava buvo virta ant laužo po atviru dangumi ir taip įgavusi švelnų dūmo prieskonį bei tirštumą.
Atsiliepimai
Būkite pirmas įvertinti šią prekę !